Video artikelen

Levenstestament voor oudere migranten

Wie doet mijn geldzaken als ik dat zelf niet meer kan en hoe regel ik dat? Mevrouw Jozefzoon heeft een hulpvaardig nichtje en oudste dochter. Hoe houdt zij zelf de regie?

Naar de notaris

Voor sommige zaken moet je naar de notaris: een huis kopen, trouwen onder huwelijkse voorwaarden of een testament opstellen. De notaris geeft je advies en kan meer voor jou betekenen dan alleen die handtekening.

 

Huwelijkse- en partnerschaps­voorwaarden

Trouwen of geregistreerd partners worden? In huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden bepaal je zelf welke spullen van jullie persoonlijk blijven en wat van jullie samen is.

Samenwonen

Samenwonen? Maak goede afspraken en leg ze bij de notaris vast in een samenlevingscontract.

Testament

In een testament kan je aangeven wie de erfgenamen zijn van jouw nalatenschap. Voor het maken van een testament ga je naar de notaris.

Erfenis beneficiair aanvaarden

Wie een erfenis krijgt, erft ook eventuele schulden. Als er veel schulden zijn, kan je de erfenis beneficiair aanvaarden. De erfenis wordt netjes afgehandeld, maar voor de schulden ben jij niet aansprakelijk.

Dementie En Dan

Hier wordt een echtpaar gevolgd waarvan de man lijdt aan Alzheimer. Zij gaan naar de bank en naar de notaris en krijgen informatie over het regelen van een volmacht of levenstestament.

Neem contact met ons op

Wij horen graag van u

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u gemakkelijk doen door te bellen, te mailen of door het contactformulier in te vullen via de onderstaande knop.

Dijk en Waard